Καλως ηλθατε στο

ManosAthanasiadis.com

Go to English page

Τελευταια Νεα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Συνεχίζει ζωντανά στη σόλο εμφάνιση "One Night Stand" κάθε Κυριακή και μέχρι τέλος Απριλίου, στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ζωντανά στη σόλο εμφάνιση "One Night Stand" κάθε Κυριακή και μέχρι τέλος Απριλίου, στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ζωντανά από τέλη Νοεμβρίου, μαζί με την μπάντα του "The Jazz Express" κάθε Σάββατο με ένα αφιέρωμα σε δύο θρυλικές μορφές της Jazz, στην Billie Holiday και στον Louis Armstrong, στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Παρουσιάζει στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου την πρώτη του ποιητική συλλογή "Δυϊκός Αριθμός", τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του δημοτικού ωδείου Δάφνης - Υμηττού.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Κυκλοφορεί η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Δυϊκός Αριθμός".

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Ζωντανά στη σόλο εμφάνιση "One Night Stand" κάθε Κυριακή και μέχρι τέλος Απριλίου, στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Ζωντανά από 4 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο, και για 5η συνεχόμενη χρονιά, στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Ζωντανά από 5 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στο 2ο χρόνο της παράστασης σταθμός στην Αθηναϊκή νύχτα "Ακούγοντας Σινεμά", στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Με τους: Μάνος Αθανασιάδης (πιάνο, φωνή), Μάρκος Παπασηφάκις (κιθάρα, φωνή), Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο), Μαντώ Παναγιωτάκη (φωνή).

Ζωντανά "From This Moment On" την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Rosebud στο Κολωνάκι με τους: Αντώνης Αρβανίτης (μπάσο), Δημήτρης Χριστοδουλάκης (ντραμς).

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Παίζει ζωντανά με το μουσικό σχήμα "Jass Express" από 24 Οκτωβρίου μέχρι 9 Ιανουαρίου 2016, 9:30μμ στην παράσταση "Ακούγοντας Σινεμά", στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Μαζί του οι Μάρκος Παπασηφάκις, Γιώργος Ρούλος, Μαντώ Παναγιωτάκη.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Παίζει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο "By The Glass", μαζί με Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στο "By The Glass", μαζί με Caroline Sparrhamar.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Παίζει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 9:30μμ, στο "The Margi" Hotel, στη Βουλιαγμένη, μαζί με τους Δ.Χριστοδουλάκη (Ντράμς) και Κώστα Πατσιώτη (Κοντραμπάσο).

Παίζει την Κυριακή 21 Ιουνίου 7μμ, στο "Noel, The Holiday Bar", Κολοκοτρώνη 59Β (Στοά Κουρτάκη), Αθήνα, μαζί με τους Κ.Κωνσταντίνου (Μπάσο) και Δ.Χριστοδουλάκη (Ντράμς).

Παίζει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 9:30μμ, στον "Ιανό" με το Jazz Express, Σταδίου 41, Αθήνα, μαζί με τους Μάρκο Παπασηφάκι, Γιώργο Ρούλο, Μαντώ Παναγιωτάκη, Μιράντα Μακρυνιώτη.

ΜΑΙΟΣ 2015

Παίζει την Πέμπτη 28 Μαϊου, στο "A Tempo" Art Bistro, Ακαδημίας 57, Αθήνα, μαζί με Δημήτρη Καραγιάννη (Σαξόφωνο) και Θωμαή Απέργη (Φωνή).

Παίζει την Τετάρτη 27 Μαϊου, στις 9μμ, στο SAM, Τσακάλωφ 30, Κολωνάκι, Αθήνα, μαζί με Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει την Παρασκευή 8 Μαϊου, στο SAM, Τσακάλωφ 30, Κολωνάκι, Αθήνα, μαζί με Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει την Πέμπτη 7 Μαϊου, στο "A Tempo" Art Bistro, Ακαδημίας 57, Αθήνα, μαζί με Δημήτρη Καραγιάννη (Σαξόφωνο).

Παίζει την Παρασκευή 1 Μαϊου, στις 9μμ, στο SAM, Τσακάλωφ 30, Κολωνάκι, Αθήνα, μαζί με Νέβη Τσουκαλά.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

Παίζει την Πέμπτη 30 Απριλίου, στις 9μμ, στο Vein Wine Bar, Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα.

Παίζει την Παρασκευή 24 Απριλίου, στο SAM, Τσακάλωφ 30, Κολωνάκι, Αθήνα, μαζί με Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει την Πέμπτη 23 Απριλίου, στο "Dal Professore", Μαρούσι. Μαζί του οι Νέβη Τσουκαλά (Φωνή), Αντώνης Αρβανίτης (Μπάσο), Δημήτρης Καραγιάννης (Σαξόφωνο).

Παίζει την Παρασκευή 17 Απριλίου, στο SAM, Τσακάλωφ 30, Κολωνάκι, Αθήνα, μαζί με Νέβη Τσουκαλά.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

Παίζει κάθε Σάββατο στις 9:30μμ για το μουσικό ταξίδι "The Jazz Express", στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Μαζί του οι Μάρκος Παπασηφάκις (Κιθάρα), Γιώργος Ρούλος (Κοντραμπάσο).

ΦΕΒΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Παίζει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στο Jazz Point, Ακαδημίας 18, Αθήνα, μαζί με Νέβη Τσουκαλά και Αντώνη Αρβανίτη.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Παίζει κάθε Σάββατο στις 9:30μμ για το μουσικό ταξίδι "The Jazz Express", στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Μαζί του οι Μάρκος Παπασηφάκις (Κιθάρα), Γιώργος Ρούλος (Κοντραμπάσο). Μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

PΠαίζει κάθε Σάββατο στις 9:30μμ για το μουσικό ταξίδι "The Jazz Express", στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Μαζί του οι Μάρκος Παπασηφάκις (Κιθάρα), Γιώργος Ρούλος (Κοντραμπάσο). Μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015.

Παίζει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στο "L'été", Κηφισιά, Αθήνα, μαζί με τη Νέβη Τσουκαλά και τον Κωστή Βαζούρα.

Την Τρίτη 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου, από 6:00μμ έως 8:00μμ παραδίδει σεμινάριο με τίτλο "Η Αισθητική της Μουσικής" (Το χρονικό της αρμονικής εξέλιξης), στο Baumstrasse, Σερβίων 8, Αθήνα.

Παίζει την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στο "Chocolate Duck", Νέα Ερυθραία, Αττική, μαζί με τη Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στο "L'été", Κηφισιά, Αθήνα, μαζί με τη Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, στο "Baba Au Rum" Bar, Κλειτίου 6, Σύνταγμα, Αθήνα, μαζί με τους Δ.Παπαδόπουλο (Τρομπέτα), Α.Αρβανίτη (Κοντραμπάσο), Γ.Κερκέζου (Ντραμς).

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

PΠαίζει κάθε Σάββατο στις 9:30μμ για το μουσικό ταξίδι "The Jazz Express", στο "Τρένο Στο Ρουφ", Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Μαζί του οι Μάρκος Παπασηφάκις (Κιθάρα), Γιώργος Ρούλος (Κοντραμπάσο). Μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, από 6:00μμ έως 8:00μμ παραδίδει σεμινάριο με τίτλο "Η Αισθητική της Μουσικής" (Το χρονικό της αρμονικής εξέλιξης), στο Baumstrasse, Σερβίων 8, Αθήνα.

Παίζει την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στο "L'été", Κηφισιά, Αθήνα, μαζί με τη Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στο "L'été", Κηφισιά, Αθήνα, μαζί με τη Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στον "Ιανό", Σταδίου 41, Αθήνα, μαζί με την Όλγα Βενέτη.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Παίζει την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στην Πανσέληνο, στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας, στα Χανιά της Κρήτης, με το τρίο του και με τους Vinicio Capossela και Λάμπη Ξυλούρη.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Παίζει την Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις Σπέτσες, για το "Spetses Classic Yacht Race 2014" με το κουϊντέτο του.

ΜΑΙΟΣ 2014

Παίζει το Σάββατο 3 Μαϊου 10:00μμ, στο "Jazz Point", Ακαδημίας 18, Αθήνα, μαζί με τους Δημήτρη Παπαδόπουλο (τρομπέτα), Αντώνη Αρβανίτη (κοντραμπάσο), Σωτήρη Κάτσο (ντραμς).

ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Παίζει το Σάββατο 8 Μαρτίου, στο Wine Bar "Barhelona", Εμμ.Μπενάκη 42, Αθήνα, μαζί με την Άλκηστη Λαμπροπούλου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Παίζει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στο "Half Note" Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Αθήνα, μαζί με τον Δώρο Δημοσθένους.

Παίζει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 9:30μμ στο Olive Garden του TITANIA, Λεωφόρος Ελ.Βενιζέλου 52, Αθήνα μαζί με την Ηλιάνα Τσαπατσάρη.

Παίζει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στο "Ekali Club", Λόφου 15, Εκάλη, μαζί με τους Ν.Παπαβρανούση και Α.Παπαδάτο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Παίζει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στον "Ιανό", Σταδίου 41, Αθήνα, μαζί με τον Δώρο Δημοσθένους.

Παίζει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στο "Jazz Point", Ακαδημίας 18, Αθήνα, μαζί με τους Δημήτρη Παπαδόπουλο, Αντώνη Αρβανίτη, Σωτήρη Κάτσο.

Παίζει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στο "Jazz Point", Ακαδημίας 18, Αθήνα, μαζί με το Σταύρο Ρωμανό.

Παίζει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στο "Πόρτες" Cafe, Λεωφ.Κηφισίας 242, Φάρος Ψυχικού μαζί με τους Νέβη Τσουκαλά, Αντώνη Αρβανίτη.

Παίζει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στο "Faust", Καλαμιώτου 11, Αθήνα, μαζί με τον Δώρο Δημοσθένους.

Παίζει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στο "Jazz Point", Ακαδημίας 18, Αθήνα, μαζί με το Σταύρο Ρωμανό.

Παίζει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στο "Jazz Point", Ακαδημίας 18, Αθήνα, μαζί με τη Νέβη Τσουκαλά.

Παίζει την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στο "PABLO t. BAR", Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, Αθήνα, μαζί με τον Δώρο Δημοσθένους.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Παίζει την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στο "Πόρτες" Cafe, Λεωφ.Κηφισίας 242, Φάρος Ψυχικού μαζί με τους Νέβη Τσουκαλά (Φωνή), Δημήτρη Παπαδόπουλο (Τρομπέτα), Αντώνη Αρβανίτη (Κοντραμπάσο).

Παίζει την Τρίτη 24 & 31 Δεκεμβρίου, στις 10:00μμ στο Olive Garden του TITANIA, Λεωφόρος Ελ.Βενιζέλου 52, Αθήνα μαζί με τις Ηλιάνα Τσαπατσάρη (Φωνή) και Βίκυ Νάκου (Φλάουτο).

Παίζει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 9:30μμ στο "Πόρτες" Cafe, Λεωφ.Κηφισίας 242, Φάρος Ψυχικού μαζί με τους Νέβη Τσουκαλά (Φωνή) και Αντώνη Αρβανίτη (Κοντραμπάσο).

Παίζει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 10:00μμ στο "Low Profile" Cafe, Λυκαβηττού 6, Κολωνάκι, Αθήνα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

Κυκλοφόρησε το debut album του με τίτλο Everybody Swings. Είναι διαθέσιμο από τα on-line καταστήματα iTunes & CD Baby καθώς και σε όλα τα δισκοπωλεία της Αθήνας.

Βιογραφικο

    Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική και το πιάνο σε ηλικία 6 χρονών με το συνθέτη Γ.Κουρουπό και στη συνέχεια με τις Νύλιαν Περέζ και Μαρία Ευστρατιάδη. Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά (Αρμονία-Αντίστιξη-Ενορχήστρωση) με το μαέστρο και συνθέτη Γ.Ιωαννίδη και φούγκα και σύνθεση με το συνθέτη Ε.Κοκκόρη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Φ.Παπαδόπουλο. Σπούδασε με εσωτερική υποτροφία στο μοντέρνο τμήμα του Ωδείου Φ.Νάκας από το 1993-97 με τον Τ.Πατερέλη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου.

    Το 1999 παρακολούθησε μαθήματα στο Μιλάνο με το διάσημο Ιταλό πιανίστα E.Pierranungi και μετέπειτα με το διάσημο Αμερικανό πιανίστα Benny Green, καθώς και σεμινάρια τεχνοτροπίας μοντέρνας σύνθεσης του 20ου αιώνα με τον Θ.Αντωνίου. Από το 1996 δουλεύει ως καθηγητής Jazz πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Φ.Νάκας.

    Από το 1995 συνεργάζεται με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχοντας σε γνωστές μουσικές παραστάσεις που άφησαν το στίγμα τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας, ενώ εμφανίζεται συχνά σε διάφορα Jazz σχήματα αλλά και με το δικό του trio σε αθηναϊκά club. Από το 2002-2008 συνεργάστηκε με το σύνολο "Cammer-ton" όπου εμφανίστηκαν σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.λ.π.). Το Σεπτέμβριο του 2007 παρουσίασαν σε δικές του ενορχηστρώσεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποσπασμάτα από τα Sacred Concerts του Duke Ellington στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο.

    Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο "Everybody Swings" με γνωστά Jazz standards σε δικά του arrangements. Το Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το διδακτικό του βιβλίο "Το λεξιλόγιο του Jazz πιανίστα" από τις εκδόσεις Φ.Νάκας.

    Τον Μάιο του 2014 κυκλοφόρησε το βιβλιό του "Πρελούδια για Πιάνο" από τις εκδόσεις Νάκα.

    Το 2017 αναλαμβάνει το μοντέρνο τμήμα του ωδείου/κέντρου τεχνών "Ακρόπολις".

    Τον Ιούλιο του 2018 κυκλοφορεί την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Δυϊκός Αριθμός".

    Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του δημοτικού ωδείου Δάφνης - Υμηττού.

Albums

EVERYBODY SWINGS (2012)

Το Debut album του, διαθέσιμο από τα on-line καταστήματα iTunes & CD Baby καθώς και σε όλα τα δισκοπωλεία της Αθήνας.

Personnel:

 • Μάνος Αθανασιάδης, piano, lead vocal
 • Περικλής Τριβόλης, acoustic bass
 • Σπύρος Παναγιωτόπουλος, drums
 • Τάκης Πατερέλης, alto sax στα "I've Got the World on a String" & "Ain't Misbehavin'"
 • Everybody Swings (Front Cover)


   

  Φωτογραφιες

  Videos

  I've got you under my skin (live @Rosebud December 2016)

  What a difference a day made

  Ain't Misbehavin'

  A night in Paris

  Επικοινωνια

  Μάνος Αθανασιάδης

  Μουσικός, Συνθέτης, Καθηγητής Μουσικής

  email

  manosathanasiadis71@gmail.com

  website

  www.manosathanasiadis.com